17 Ocak 2008 Perşembe

Çağrı 3...

Canların "dostu",sevgili arkadaşım Kebire'nin sahiplendirdiği Boncuk...şimdiki adıyla Frankie'nin hikayesi...

Barinagimizdaki Boncuk Oldu Frankie :))

Boncuk oldu Frankie.
O da bu kadar romantik romantik bakmasaydı, ne yapalım yani?

Uzun ve meşakkatli bir yolculuktan sonra veteriner abisine ulaştı,tanıştılar.
Ne de olsa yıllar süren bir beraberliğin başlangıcı, eh bunu birkaç fotoğraf ve birkaç iğnecikle kutladılar. Olsun, hiç acımadı.

Ardından tekrar kucaklara alındı, arabalara binildi ve kuaförümüze gidildi.Frankie kraliçeler gibi karşılandığı kuaföründen kokulu şampuanlarla yıkanmış, boncuklu bir pembe kolyeyle süslenmiş ve harika bir tasmayla bezenmiş olarak çıktı. Efendiiim, yine araba, yine battaniyeler arasında güvenli ama sıkıcı bir yolculuk... Bu arada cici cici konuştuk kendisiyle"güzel kızım, Frankiiieee" falan diye. Ama ne fayda, ne de olsa araba işte.

Tabii evine geldiğinde çok yorulmuştu kızımız, kolay mı kucaktan kucağa gezmek, öpülmek, okşanmak? Bembeyaz çarşaflı kocaman bir yatağın kaz tüyü yorganına gömülerek deliksiz bir uyku çekti. Ne soğuk geceler, ne çamurlu yollar, ne tahta yatak, ne gazeteden döşek...sessiz, güvenli, huzurlu, rahat, sıcacık bir gece geçirdi Frankie onu rahatsız etmemek için yataktan düşmeyi tercih eden ailesiyle.

Sabah geç uyanıldı tabii, ne de olsa Pazar, iş yok güç yok. İyice gerinildi,güzelce doyuruldu karınlar, sonra ver elini uçsuz bucaksız kuzey ormanı.Frankie öyle koştu, öyle kokladı, öyle atladı, öyle zıpladı ki evine döndüğünde aklında önce bir tas su sonra şööööyle bir uzanıp kestirmekvardı.

O gece rüyasında kelebekler, kurbağalar, düşen yapraklar, oyuncu arkadaşlar gördü Frankie hayatında ilk defa belki de. İstedi ki tüm arkadaşları onun gibi şanslı olsun, onları hep sevecek, hep öpecek, onları asla terketmeyecek sıcacık yuvalar bulsunlar.

Frankie'den sonsuz sevgi ve gülücükler, bizden de...
.................................................................................................

Darısı diğerlerinin başına...Lütfen bu yıl,çocuğunuza "karne",sevgilinize "sevgililer günü" hediyesi olarak pet-shop'lardan kedi/köpek almadan önce,barınaklar da sizleri bekleyen binlerce masum canları düşünün...

Hiç yorum yok: